Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Polku

Lisätty 09.03.2021

Tämä armonaika on annettu vielä meille. Voimme tarkistaa suuntaa, mihin olemme matkalla,  mikä onkaan määränpää, onko tämä oikea tie?

Joskus polkuni kulkee kauniissa maisemissa, näkymä on avara ja valoisa. Polku nousee korkealle, mistä avautuu upeat näkymät kaikkialle. Auringonvalo kultaa edessä olevan laakson. Hiljalleen tie lähtee mutkitellen laskeutumaan alas. Polun varren pensaat ja puut lisääntyvät ja kasvillisuus tihenee, tie kapenee, varjot täyttää polun, se johtaa louhikkoiseen kanjoniin, huomaan, että aurinkoakaan ei enää näy. Tummat pilvet ovat peittäneet taivaan. 

Onko tämä oikea tie? Onko tämä se viitoitettu polku jota lähdin kulkemaan niin suurin odotuksin? Nyt olenkin täällä kylmässä pimeässä korvessa, yksin. Edessä pimeää ja pelottavaa.

Yllättäen näen tutun viitan polun varressa. Hei! tämä on sittenkin oikea tie. Tämänkin laakson on joku kulkenut edelläni, viitoittamassa tien. Vaikka synkkää taivalta jatkuisi vielä, tiedän olevani oikealla, viitoitella tiellä, joka johtaa keitaalle, jossa voi levähtää. 

Psalmi 90 

Joka Korkeimman suojassa istuu ja Kaikkivaltiaan varjossa yöpyy, se sanoo:

Herra on minun turvani ja linnani, hän on minun Jumalani, johon minä turvaan...

Sulillansa hän sinua suojaa, ja sinä saat turvan hänen siipiensä alla; hänen uskollisuutensä on kilpi ja suojus.

Et sinä pelkää yön kauhuja, et päivällä lentävää nuolta, et ruttoa, joka pimeässä kulkee, et kulkutautia, joka päiväsydännä häviötä tekee...

Sillä hän antaa enkeleilleen sinusta käskyn varjella sinua kaikilla teilläsi. He kantavat sinua käsillänsä, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi.